Tips

Zo nu en dan kom ik een boek tegen, waarvan de inhoud echt indruk maakt. Die heel bruikbaar is of gewoon heel interessant om te lezen. Hieronder zie je mijn aanraders. Je kunt ze bestellen door op de link te klikken.

Tessa Gottchal en Marijke de Waal Malefijt – Omgaan met je constitutie

Bij het lezen van dit boek was het alsof ik mijn eigen gebruiksaanwijzing las. En dat van anderen. Dit boek gaf me veel inzicht in de verschillen tussen mensen, zowel lichamelijk als psychisch. Makkelijk leesbaar en zeker voor degenen die anderen begeleiden een aanrader. Wel oppassen dat je niet gaat generaliseren na het lezen van dit boek 😉

Jeffrey Young en Janet Klosko –Leer de valkuilen in je leven herkennen

Iedereen heeft kwaliteiten en elke kwaliteit kan meteen jouw valkuil zijn. Dit boek helpt je bij het in kaart brengen van jouw valkuilen.

Het boek start met een inleiding en een vragenlijst om jouw valkuilen in kaart te brengen. Aan elke valkuil is een hoofdstuk gewijd. Door het lezen daarvan krijg je herkenning en inzicht in het ontstaan van jouw eigen valkuilen. En het boek helpt je om op die gebieden verder te ontwikkelen.

Mark Tigchelaar, Oscar de Bos – Dicht de vier concetratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding

Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.