Info voor leidinggevenden

Ben je leidinggevende en wil je meer info over coaching of training voor jezelf of een medewerker? Dan nodig ik je uit om verder te lezen.

Jouw team team bestaat uit verschillende karakters. Ongetwijfeld heb je in je team mensen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, die kwaliteit willen leveren en service willen bieden. Misschien ben je zelf ook zo iemand. Het brengt een volle agenda met zich mee en soms gaat het werk mee naar huis (al dan niet in de nacht).

Soms lopen deze mensen vast, of zetten zij met hun hoge maatstaf anderen onder druk. Dan kan coaching of training een uitkomst zijn. Zie jij training of coaching gericht op persoonlijke groei gezien als kostbaar of luxe of als noodzakelijk? Moet de medewerker het zelf betalen of faciliteer je dit als werkgever? De winst die je voor jouw organisatie kunt behalen met coaching of training is niet mis!

Coaching of training kan soms voork√≥men dat een collega langdurig uitvalt. Daarnaast verhoogt coaching of training de effectiviteit in het werk. Doordat de coachee meer inzicht krijgt in zijn eigen gedrag. Zo leert hij beter prioriteiten leer stellen, krijgt meer grip op de agenda, raakt gemotiveerder, kan beter kaderen en grenzen beter aangeven. Vooral dat laatste heeft een neveneffect op andere collega’s. Want die worden daardoor gedwongen zelfstandiger te zijn, doordat deze collega niet meer zomaar alles voor ze doet. In een coachtraject voor een medewerker is altijd een driegesprek opgenomen met de leidinggevende.

Wil je meer meer info over coaching of training voor jezelf of een medewerker? Plan meteen een vrijblijvende afspraak!

Of download hier de HR coaching Code van de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches).