Over Cindy

Hallo! Ik ben Cindy Koopman, coach en trainer bij De Kruiwagen vitaliteit.

Ik coach vanuit de overtuiging dat je meer in je hebt dan je denkt. Het vuurtje dat je mist, help ik je terugvinden. Met persoonlijke coaching of tijdens groepstrainingen of workshops. Ik geef je weer overzicht en richting. Want richting zijn we allemaal weleens kwijt. En dan is het fijn als er een professional naast je staat, die jou stap voor stap helpt om alles weer helder te krijgen en het vuur weer te laten branden.

Hieronder lees je meer over mezelf. Over hoe ik mijn eigen pad bewandeld heb.

Toen ik 15 was wilde ik net zo worden als mijn gymleraar. Hij was positief, energiek, creatief en spontaan. En vooral: hij gaf me vleugels. Ik was in die tijd een stil, onzeker meisje. Mijn gymleraar gaf me vertrouwen en leerde me vaardigheden, waarvan ik niet wist dat ik ze ooit zou kunnen. Zo iemand had ik nodig! Ik kreeg meer vertrouwen in mezelf, meldde me aan voor de sportcommissie en was vaak in de gymzaal te vinden.

Als 15-jarige dacht ik dat ik net zo kon worden als hij, als ik dezelfde opleiding zou doen. Ik wilde leren om contact te maken met anderen, te verbinden, mezelf te presenteren en voor groepen te spreken. En veel van deze dingen heb ik inderdaad geleerd tijdens die opleiding. Ik heb mezelf enorm ontwikkeld tijdens mijn studie! Met vallen en opstaan. Maar met mensen om me heen die vertrouwen hadden in mij en me respecteerden als persoon.

Wat ik nog niet had geleerd was om te zien wie ik zelf was. Wat míjn behoeften waren en waar ík blij van werd. Ik nam invalbanen aan die eigenlijk niet bij mij pasten. Maar ik deed het omdat ik anders niks met mijn diploma deed. Oud-klasgenoten vonden het raar dat ik niet meteen voor een vaste baan wilde solliciteren. Maar ik voelde dat dat niet goed voor me was en omdat ik niets anders wist vertrok ik naar het buitenland. Een geweldige ervaring!

Na terugkomst heb ik nog een andere studie gevolgd. En pas daarna kwam er een vacature voorbij die me aansprak. Ik werd aangenomen in deze super leuke functie. En na een jaar had ik een burn-out. Ik had teveel van mezelf gegeven, kon slecht plannen en wilde alles uitermate goed doen. Dat alles in combinatie met topsport trok mijn batterij leeg. Gelukkig kwam ik bij mensen terecht die me goed hebben ondersteund en waarvan ik heel veel heb geleerd. Een fijne arboarts, die luisterde en samen met mij de stappen tot re-integratie bepaalde. Een goede psycholoog, die niet als praatpaal diende, maar mij echt aan de slag zette met mijn eigen gedrag en inzicht gaf in mijn patronen. En een top leidinggevende. Die mij al coachend mijn eigen pad liet bepalen en mij vertrouwen gaf, zodat ik in dezelfde functie terug durfde te komen.

Uiteindelijk heb ik ruim veertien jaar bij deze organisatie gewerkt en ben doorgegroeid tot manager. Tot er een punt kwam waarop ik dacht: “hoe lang ga ik dit nog doen?” Ik wist het antwoord. Niet tot mijn pensioen. Maar tot wanneer dan en wat daarna? Toen werd het tijd voor een coach. Samen met mijn coach heb ik destijds zoveel stappen vooruit gemaakt, dat ik genoeg vertrouwen kreeg voor een nieuwe sprong. De sprong naar zelfstandige!

In 2018 heb ik De Kruiwagen vitaliteit opgericht. Ik heb me omgeschoold met diverse cursussen en opleidingen. En ik heb me aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging voor coaches, de NOBCO. Coachen van mensen is nu mijn dagelijks werk. Mijn talent is dat ik mensen snel aanvoel en daarop kan anticiperen. Een coachtraject is altijd heel persoonlijk. Geen traject is hetzelfde of heeft een vast volgorde. Met trainingen is dat nog wel eens het geval. Maar een individueel coachtraject is altijd op maat van degene die ik voor me heb. Soms denk ik voorafgaand aan een sessie, we gaan vandaag linksaf. Maar net zo vaak gebeurt het dat we dan toch rechtsaf gaan, omdat dat meer aansluit en meer oplevert in persoonlijke groei.
Ik krijg vaak terug van coachees dat ze vinden dat ik rust uitstraal en een fijne stem heb. En ook dat ik snel tot de kern kom en de juiste vragen stel om tot inzichten te komen. Daarnaast vind ik mezelf integer, stel mensen snel op hun gemak en ben ik ook doelgericht.

Gelukkig ben ik mezelf steeds beter gaan kennen en heb ik tijdens mijn loopbaan kansen gekregen en genomen om mezelf verder te ontwikkelen. Daar ben ik dankbaar voor!

Nu weet je mijn verhaal. Ik ben ook nieuwsgierig naar het jouwe! Ik kan je vertellen dat ik de grootste sprongen heb gemaakt op de momenten dat ik begeleid werd door een coach of psycholoog. Die sprongen gun ik jou ook! Ik weet dat het erin zit. En ik help je graag om jouw vuurtje weer te laten branden.
Waarin wil jij groeien?

Laten we kennismaken.